Leopardkatt, dvergtigerkatt, bengalkatt, Felis bengalensis, er en rovdyrart i kattefamilien.

Kroppslengden er 45–100 cm, halen 23–44 cm og vekt 3–7 kg. Hannen er noe større enn hunnen. Pelsen varierer en del, men mer eller mindre gulbrun på oversiden, med lysere underside; svarte flekker både på kropp og hale.

Leopardkatten lever for det meste av gnagere, men tar også andre pattedyr, fugler og krypdyr. Den svømmer godt og har etablert seg på mange øyer.

Leopardkatten er den vanligste av de mindre kattedyrene i Asia. Den finnes hovedsakelig i skogområder fra kysten og opp til høyereliggende områder i innlandet, fra Pakistan i vest gjennom Kina og Sørøst-Asia til Nord-Korea og Russland.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.