Lagringsorgan, et mer eller mindre omdannet planteorgan hvor det oppsamles opplagsnæring. Dette er vanlig hos flerårige planter, som derved har lett tilgjengelige næringsstoffer når veksten gjenopptas om våren. Eksempler er omdannede stengler hos hvitveis og konvall (jordstengel) og potet (stengelknoll), omdannede blad hos løk og tulipan (løk) og omdannede røtter hos georgine (rotknoll). Hos gulrot og sukkerroe dannes lagringsorganet for størstedelen av hovedroten, men den nederste delen av stengelen (hypokotylen) inngår også. Frø er også et typisk lagringsorgan hos de fleste planter. Pga. sitt store innhold av næringsstoffer (især stivelse, fett, protein) er lagringsorganer ofte av stor betydning som føde for dyr og mennesker.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.