Høstkorn, høstsæd, vinterkorn, korn som såes om høsten for å gi avling neste år. I Norge blir så å si all rug og 10–20 % av hveten sådd som høstkorn. I sørligere land brukes forholdsvis mer høstkorn, også av bygg og havre. «Ekte» høstkorn er sorter som må ha en periode med lav temperatur (2–7 °C) for å sette aks, men i milde strøk kan hardføre vårkornsorter tåle å bli sådd om høsten. Overvintringsevnen består dels i frostresistens, dels i resistens mot spesielle skadegjørere. Også oljevekster som dyrkes for frø til modning, har overvintrende sorter (vinterraps, vinterrybs). Se vernalisering.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.