Five spice powder er en krydderblanding fra Kina.

Blandingen inneholder fem krydder for fem smaker: søtt, surt, bitter, salt og umami (den femte smaken, beskrevet som kjøttaktig/fyldig). Blandingen kalles også Chinese eller Asian five spice.

Den inneholder sechuanpepper eller vanlig pepper, kryddernellik, kanel, fennikel og stjerneanis. Som i alle krydderblandinger kan ingrediensene variere, og det finnes varianter av five spice som bare har kanelen til felles og ellers inneholder helt andre krydder som for eksempel ingefær, allehånde, chili og muskat.

Five spice brukes i kinesisk matlaging, spesielt i ris, stir-fry-, svin- og grønnsaksretter.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg