fødselsattest

Artikkelstart

Fødselsattest er en attest som kan utstedes av folkeregisteret til personer som er eller har vært registrert bosatt i Norge hvis vedkommende er født eller adoptert i Norge eller er norsk statsborger. Det samme gjelder de som er født i Norge fra og med 1. januar 1983, og nordiske borgere som er blitt registrert som bosatt i Norge på grunnlag av internordisk flytteattest. Når det gjelder nyfødte, sender Skatteetaten automatisk en fødselsattest til foreldrene etter at barnets navn er registrert.

Fødselsattest kan også utstedes på personer som er adoptert i utlandet etter 1. juli 1981 når folkeregisteret har fått melding fra fylkesmannen om den utenlandske adopsjonen og det i meldingen fra fylkesmannen fremgår at den utenlandske adopsjonen er gyldig i Norge med samme rettsvirkning som en norsk adopsjon.

Kort fødselsattest inneholder slektsnavn, fornavn, eventuelt mellomnavn, eventuelt etternavn som ugift hvis det er endret ved ekteskap, fødselsdato, fødested og personnummer. Lang fødselsattest inneholder også foreldrenes, eventuelt adoptivforeldrenes, navn.

Folkeregisterets myndighet til å utstede fødselsattest følger av forskrift av 5. juli 1968.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg