Vannfjordhytta

Vannfjordhytta på Magerøya er bygget av telegrafstolper og er DNTs nordligste.
Av .

Artikkelstart

Vannfjordhytta er en rastebu øst for Vannfjorden på Magerøya på kysten av Finnmark, som drives av Nordkapp og Omegn Turlag (del av Den Norske Turistforening) og ligger i Nordkapp kommune, Troms og Finnmark fylke, på 210 meter over havet.

Vannfjordhytta ligger på 71°1'45" nordlig breddegrad og 25°35'15" østlig lengdegrad og er dermed landets nordligste DNT-hytte, og den eneste som er satt sammen av telegrafstolper. Den er først og fremst en rastebu, men har to enkle senger. Det er merket rute til hytta fra bilveien mot Gjesvær.

Historikk

Hytta ble bygget i 1950 og materialene var avsagde telefonstolper som lå igjen etter at tyskerne ødela telefonlinjen mellom Honningsvåg og Gjesvær høsten 1944. Hytta ble reist av Televerket i forbindelse med byggingen av ny linje. Helt til slutten av 1970-tallet fungert den som overnattingsplass for linjearbeiderne. Da Nordkapp og Omegn Turlag ble opprettet i 1996 fikk de overta hytta.

Vannfjordhytta er den nordligste hytta til Den Norske Turistforening og ligger på Magerøya i Finnmark, like sør for Nordkapp.
Vannfjordhytta
Av /Statens kartverk.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg