ThyssenKrupp er et tysk multinasjonalt industrikonsern dannet i 1999 ved sammenslutning av Thyssen AG og Fried. Krupp AG Hoesch-Krupp. Selskapet er en stor stålprodusent, særlig karbonstål og rustfrie stål; for øvrig variert industri, blant annet innen komponenter og systemer for bilindustrien, heiser, verktøymaskiner og tjenester i handel og industri. Hovedkontoret ligger i Düsseldorf.

Historikk

Thyssen-konsernet ble grunnlagt i Duisburg 1867 av August Thyssen. Bedriften produserte jern- og stålprodukter og utviklet termomekaniske prosesser, var også en stor våpenprodusent. Thyssen inngikk i 1926–1945 i Vereinigte Stahlwerke, etter andre verdenskrig nyetablert som Thyssen-Hütte AG i 1953. Krupp var tysk stålkonsern grunnlagt i Essen i 1811 av Friedrich Krupp (1787–1826) som en fabrikk for støpestål.

Virksomhet

ThyssenKrupp er blant verdens største stålprodusenter. I tillegg til stålproduksjon fabrikkerer ThyssenKrupp maskiner og industriprodukter som høyhastighetstog, heiser og skip. Datterselskapet ThyssenKrupp Marine Systems fabrikkerer fregatter, korvetter og ubåter for det tyske og utenlandske sjøforsvar.

ThyssenKrupp omsatte for 29 milliarder euro med 104 000 ansatte i 2020.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg