Sudetlandet, tysk riksdel 1938–45, omfattet vestre og nordre Böhmen og nordre Mähren i dagens Tsjekkia; 22 586 km2 med ca. 2,9 mill. innb., overveiende sudettyskere, som ble fordrevet i perioden 1945-47 i tråd med Beneš-dekretene. Hovedstad var Reichenberg (Liberec). Se sudettyskere.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

18. februar 2013 skrev Jan Peter Pospisil

I august 1942 tilbakekalte den brittiske regjeringen Munchenavtalen (da det såkalte Sudetenland ble skapt, og kastet for Hitlers føtter) og erklærte den for ugyldig fra første stund.I september 1942 tilbakekalte den provisoriske franske regjering under Charles de Gaulle Munchenavtalen og erklærte den for ugyldig fra første stund.Det hører vel også med til historien.Mange hilsner

24. februar 2017 skrev Jan Peter Pospisil

Utfra Beneš-dekretenes ordlyd (egentlig President-dekretene), omtaler den ikke utvisningen. Det gjør derimot den allierte avtalen fra Potsdam, 1945. Blir det ikke mer korrekt å henvise til den internasjonale avtalen som godkjente utvisningen?

25. august 2017 svarte Ida Scott

Hei!

Jeg beklager at du ikke har fått svar på spørsmålet ditt før nå. Dersom du har noen forslag til forbedringer av artikkelen kan du legge inn et endringsforslag.

Vennlig hilsen
Ida Scott
redaktør

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.