Faktaboks

Innbyggertall
2505 (SSB, 2023)
Landareal
2,9 km²
Tettstedsnummer
8061 Setermoen

Setermoen er et tettsted i Bardu kommune i Troms. Tettstedet er ifølge SSBs definisjon 2,9 km², og har 2505 innbyggere (2023).

Setermoen er administrasjonssenter i Bardu kommune. Tettstedet ligger ved krysset mellom E6 som går gjennom Bardudalen, og fylkesvei 847 som fører opp Østerdalen til Innset. Setermoen er by fra 1999 etter kommunalt egenvedtak.

Forsvaret har betydelig virksomhet på stedet. Den ble først etablert 1898, men ble av større omfang etter 1953 da Brigaden i Nord-Norge ble etablert her. På 1990-tallet ble Forsvarets virksomhet på Setermoen vesentlig redusert før en ny oppbygging av Brigade Nord etter årtusenskiftet, inklusive treningsleir for styrker fra US Marine Corps.

Språk og kultur er på flere måter preget av innvandringen fra Østerdalen og Gudbrandsdalen på 1700-tallet. Bardu kirke, som ble oppført i 1829, er en tro kopi av kirken på Tynset. Øst for tettstedet ligger betydelige skianlegg (alpint, hopp).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg