Roger Asakil Joya gikk i 2011 sammen med investorene Njål Solland og Arild Ask Bringeland om å starte sushirestauranten Sabi Sushi i Stavanger. et takeaway-utsalg. Satsingen utviklet seg etter hvert til en kjede med flere slike steder, og fra 2015 drev selskapet også restauranter.
Eierforholdene i selskapet er endret, og Njål Solland forlot selskapet omkring 2017. Den nye eiergruppen driver catering og restaurant med stadig flere etablissementer i Stavanger-regionen og i seks norske byer. I 2023 teller selskapet nærmere 40 catering- og/eller serveringssteder.
Joya eier ni prosent av selskapet og driver fem av franchisene i konsernet Sabi, nemlig Sabi Pedersgata, Sabi Omakase Stavanger, Sabi Enso, Sabi Kvadrat og Sabi Sandnes.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.