Roger Asakil Joya, filippinsk sushikokk, driver sushirestauranten Sabi Omakase i Stavanger.

Roger Asakil Joya gikk i 2011 sammen med investorene Njål Solland og Arild Ask Bringeland om å starte sushirestauranten Sabi Sushi i Stavanger, og det utviklet seg etter hvert til en kjede med restauranter. I 2015 åpnet de gourmetrestauranten Sabi Omakase, som i februar 2017 ble tildelt en stjerne i Guide Michelin. Dette er den første norske sushirestauranten som har oppnådd en slik status, og Asakil Joya er den første kokken i Norge som er sertifisert sushikokk. Maten på Sabi Omakase tilberedes på tradisjonelt japansk vis, men med norske råvarer.

Roger Asakil Joya kom til Norge fra Filippinene som tenåring, og arbeidet på flere sushirestauranter i Oslo (blant annet Alex Sushi) før han flyttet til Stavanger. Han har deltatt i VM for sushikokker ved flere anledninger og kommet høyt på listen over ikke-japanske sushikokker.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.