Sushi med lokal råvare
Av .

Sabi Omakase er en restaurant i Stavanger, den første norske sushi-restauranten med en stjerne i Michelinguiden. Roger Asakil Joya er medeier og driver restauranten, som han etablerte i 2015. Michelinstjernen ble tildelt i 2017.

Omakase og Nor-Mae

.

Ifølge restauranten selv betyr omakase «jeg stoler på deg». Konseptet går ut på at kokken bruker lokale råvarer og serverer dem så rene og enkle som mulig for å fremme råvarenes naturlige smak og tekstur.

Joyas stil er en nordisk tilpasning av den klassiske og høyeste formen for japansk sushi, edomae. Han kaller den Nor-Mae. Restauranten har plass til ti personer, som sitter ved baren foran kjøkkensjefen en hel kveld.

Som utdannet kokk valgte Joya Rogaland på grunn av den høye kvaliteten på sjømat. Sammen med flere partnere bygde han opp sushi-kjeden Sabi for å finansiere sin egen restaurant i toppsjiktet.

Selskapet Sabi AS, der Roger Asakil Joya er blant eierne, åpnet Sabi Omakase Oslo i 2022.

Utmerkelser

Sabi Omakase fikk i 2017 en stjerne i Michelinguiden.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg