Reuters

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Artikkelstart

Nyhetsbyrået Reuters er et internasjonalt nyhetsbyrå som offisielt heter Thomson Reuters, etter at det britiskeide Reuters Group i 2008 ble kjøpt opp av det kanadiske mediekonsernet Thomson Corporation. Thomson Reuters har hovedkontor i New York.

Faktaboks

Uttale
rˈåi-
Også kjent som
Reuters Holding PLC

Reuters ble grunnlagt i 1851 av Paul Julius Reuter (1816–1899) som ved hjelp av brevduer og telegraf samlet inn og distribuerte forretningsnyheter. Like siden starten har Reuters vært et av verdens ledende nyhetsbyråer, og regnes nå som verdens største multimediale nyhetsbyrå. Thomson Reuters har kontorer i om lag 200 byer i 93 land og har totalt over 50 000 ansatte.

Reuters har alltid lagt stor vekt på økonomiske nyheter, og siden begynnelsen av 1970-årene har byrået vært verdens ledende leverandør av økonomiske og finansielle nyheter basert på moderne datateknologi. I 1981 førte byrået denne utviklingen et skritt videre ved å starte et verdensomspennende lukket datasystem for handel med verdipapirer. I dag har Reuters et stort antall ulike produkter, bl.a. et TV-produksjonsselskap og et bildebyrå. Gjennom storparten av sin historie har Reuters vært eid av den britiske aviseierorganisasjonen sammen med tilsvarende organisasjoner i Australia og New Zealand. I 1984 ble det omgjort til et aksjeselskap.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg