Oslo handelsgymnasium

Artikkelstart

Oslo handelsgymnasium er en tradisjonsrik videregående skole i Oslo. Skolen, som ble etablert i 1875, har vel 1000 elever og rundt 90 ansatte og tilbyr utdanningsprogram for studiespesialisering og for service og samferdsel. I tillegg har den forberedende grunnkurs for elever som ikke har gjennomført norsk grunnskole, og en avdeling for elever med behov for særskilt tilrettelegging.

Skolen har et bredt fagtilbud med fordypning innen økonomiske fag, samfunnsfag, fremmedspråk og realfag, og den er den eneste skolen i Oslo som tilbyr japansk.

Da skolen ble etablert, var formålet å gi unge mennesker en teoretisk-praktisk utdanning i merkantile fag ved siden av en høyere allmenndanning. Helt til Norges handelshøyskole ble etablert i 1936, var dette den høyeste merkantile utdanningen man kunne få i Norge.

Elevtallet økte sterkt da økonomisk gymnas ble etablert i 1950. Det medførte at de økonomisk-merkantile fagene ble anerkjent på linje med de tradisjonelle gymnasfagene, og at bestått eksamen gav elevene rett til å studere ved universiteter og høyskoler.

Ved etableringen i 1875 holdt skolen til i Rosenkrantz gate 7. Senere huset Munchs gate 4 skolens elever, før den nåværende bygningen ble tatt i bruk i 1946. Den var tegnet av arkitektene Blakstad og Munthe Kaas og var for en stor del finansiert gjennom private fonds og donasjoner.

Oslo handelsgymnasiums visjon er "Tradisjonsrik og fremtidsrettet med læring i sentrum".

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg