Odd Future Wolf Gang Kill Them All er et amerikansk hiphopkollektiv fra Los Angeles i California. Det forkortes som Odd Future eller OFWGKTA.

Kollektivet begynte for alvor å bli lagt merke til i 2010 og 2011, da de fleste av gruppens medlemmer fortsatt var tenåringer. Som gruppe har de fremstått som et delvis nytt alternativ innen rapmusikk, med sitt mørke og klaustrofobiske lydbilde, tekster som omhandler nihilisme, vold, anarkisme, satanisme og obskøniteter, og med estetikk som låner elementer fra hiphop, skateboardkulturen og punkrock.

Odd Futures evne til å kombinere mørk og voldelig musikk med humor, overraskende språklige vendinger, ungdommelig frekkhet og energifulle konsertopptredener har gjort dem til både kritikeryndlinger og en av 2010-tallets mest populære grupper. Men oppfølgeren til debutalbumet The OF Tape Vol. 2 (2012) har latt vente på seg.

Odd Future består av om lag et dusin artister, med rapperne Tyler The Creator og Earl Sweatshirt og sangeren Frank Ocean som de klart mest kjente.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg