Amerikansk låtskriver og sanger, oppvokst fra han var fem år i New Orleans. Frank Ocean har blant annet skrevet musikk for store artister som John Legend, Beyonce Knowles og Justin Bieber. Musikken hans kan kategoriseres som hiphop, men har elementer av elektronisk funk, pop-souljazz-funk og psykedelisk musikk. Han er mest kjent for å ha gitt ut albumet channel ORANGE, men ga året før ut en mixtape: Nostalgia, Ultra. 

Albumet channel ORANGE ble gitt ut i juli 2012 og fikk mye omtale. Musikken karakteriseres av elektronisk keyboards, dempet perkusjon, flyktige melodipassasjer, vibrerende gitarriff og elektroniske effekter. Ocean eksperimenterer mye med virkemidler, og bruker alt fra verdslige lyder som for eksempel hundebjeff og måkeskrik til nydelige akkordprogresjoner og fengende rytmer. 

Mange spekulerte i om albumet lagde en ny sjanger i musikkverdenen. Evan Rytlewski fra The A.V. Club omtaler sjangeren som Neo-soul. Låtene fra channel ORANGE er fulle av dybde, og kan analyseres på mange plan. Tekstene beskriver blant annet homoerotiske følelser, og dette førte til at mange stilte spørsmål ved Oceans legning. I et åpent brev via Oceans Tumblr-blogg beskrev han hvordan han som 19-åring opplevde sin første kjærlighet, og at det var til en mann. Albumet ble lovprist av anmelderne og av mange kåret til årets beste. I tillegg har han samarbeidet med store artister som Jay-Z og Kanye West

I august 2016 slapp Frank Oceans to nye album Blonde og Endless. Sistnevnte kom eksklusivt på strømmetjenesten Apple Music. Dette var et tilfelle der en strømmetjeneste opptrådte som plateselskap. Universal Music, som Ocean har kontrakt med, nedla deretter forbud mot flere slike utgivelser. Endless er heller ikke kvalifisert til å være med på VG-lista.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.