Nordisk Organisasjon for Utdanninger i Sosialt Arbeid

Artikkelstart

Nordisk Organisasjon for Utdanninger i Sosialt Arbeid, NOUSA, er en organisasjon for utdanninger i sosialt arbeid. Organisasjonen het inntil august 2011 Nordisk Sosialhøgskolekomité (NSHK) og ble grunnlagt i 1965.

Oppgaver

Formålet for NOUSA er å fremme utdannelse i sosialt arbeid. Det skjer ved å stimulere til nordisk samarbeid om forskning og fagutvikling mellom høgskoler og universiteter i Norden som har utdanninger i sosialt arbeid.

For å bidra til nordisk samarbeid om utvikling av undervisningsopplegg har NOUSA satt av midler til mindre prosjekter. NOUSA skal også ha et våkent øye på utdanningspolitikk for å fremme kvalitet i utdanningene i sosialt arbeid.

Annethvert år arrangeres en nordisk sosialhøgskolekonferanse hvor deltakerne er de som underviser på utdanningene, forskere, studenter og praktikere. Konferansen går på skift mellom de nordiske land. Samtidig med konferansen arrangeres avholdes årsmøte.

Organisering

På årsmøtene velges et arbeidsutvalg som består av en representant og en vara fra hvert av medlemslandene: Danmark, Finland, Grønland, Island, Norge og Sverige.

Ledervervet går på omgang mellom de nordiske land. Arbeidsutvalgets leder er den nordiske regions representant i styret for International Association of Schools of Social Work (IASSW). Det gir NOUSA mulighet for å ta del i den internasjonale utvikling i utdannelsesspørsmål.

Arbeidsutvalget oppnevner representant til styret i European Association of Schools of Social Work (EASSW). På engelsk er betegnelsen for NOUSA Nordic Association of Schools of Social Work (NASSW).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg