Musti

Faktaboks

Musti

egentlig Ugbad Mustafa Yusuf Noor

Født
9. mars 2001

Artikkelstart

Musti, egentlig Ugbad Mustafa Yusuf Noor, er en norsk rapper og låtskriver fra Tøyen i Oslo. Hun gjorde seg først bemerket for et større publikum som gjesteartist på Arif sitt album Arif i Waanderland i 2019. Året etter albumdebuterte hun med Qoyskayga, før hun senere i 2020 ga ut EP-en Mellom Høyblokkene.

Karrière

Musti opparbeidet seg et rykte som en solid liveartist allerede før hun albumdebuterte. Det var derfor store forventninger til den da 18-år gamle Musti før utgivelsen av Qoyskayga. Albumet, som betyr «min familie» på somalisk, ble en kritikerfavoritt og førte til at Musti fikk P3 Gull-prisen for årets nykommer. Hun ble også trukket frem av Dagens Næringsliv som en av 30 ledestjerner under 30 år, og ble nominert til tre Spellemannpriser for årets gjennombrudd, tekstforfatter og hiphopalbum.

Stil

Musti har en energisk rapstil med klare inspirasjonskilder fra nyere, britisk rapmusikk. Hun har ofte blitt trukket frem som en sterk låtskriver og god historieforteller. Tekstene kretser i hovedsak rundt hennes identitet som en ung fremadstormende artist fra Oslos østkant og om oppveksten i en norsksomalisk familie på Tøyen, i Somaliland og i Milton Keynes utenfor London. Særlig har låten «Gro Harlem Brundtland», der Musti sammenligner og skisserer likheter mellom sin egen outsiderposisjon og den til Brundtland i hennes tidlige politiske karriere, fått mye oppmerksomhet.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg