Faktaboks

Musti

egentlig Ugbad Yusuf Mustafa Noor

Født
9. mars 2001, Norge
Musti i 2021
Musti i 2021
Av .

Musti, egentlig Ugbad Yusuf Mustafa Noor, er en norsk rapper og låtskriver fra Tøyen i Oslo. Hun gjorde seg først bemerket for et større publikum som gjesteartist på Arif sitt album Arif i Waanderland i 2019. Året etter albumdebuterte hun med Qoyskayga, før hun senere i 2020 ga ut EP-en Mellom Høyblokkene.

Karrière

Musti opparbeidet seg et rykte som en solid liveartist allerede før hun albumdebuterte. Det var derfor store forventninger til den da 18-år gamle Musti før utgivelsen av Qoyskayga (2020). Albumet, som betyr «min familie» på somalisk, ble en kritikerfavoritt og førte til at Musti fikk Spellemannpriser for årets gjennombrudd og hiphopalbum og P3 Gull-prisen for årets nykommer. Hun ble også trukket frem av Dagens Næringsliv som en av 30 ledestjerner under 30 år, og ble nominert til årets tekstforfatter under Spellemannprisen.

Stil

Musti har en energisk rapstil med klare inspirasjonskilder fra nyere, britisk rapmusikk. Hun har ofte blitt trukket frem som en sterk låtskriver og god historieforteller. Tekstene kretser i hovedsak rundt hennes identitet som en ung fremadstormende artist fra Oslos østkant og om oppveksten i en norsksomalisk familie på Tøyen, i Somaliland og i Milton Keynes utenfor London. Særlig har låten «Gro Harlem Brundtland», der Musti sammenligner og skisserer likheter mellom sin egen outsiderposisjon og den til Brundtland i hennes tidlige politiske karriere, fått mye oppmerksomhet.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg