Lavrans Løvlie, norsk tjenestedesigner, industridesigner og interaksjonsdesigner, med utdannelse fra Storbritannia og USA. Han ble tildelt Jacob-prisen i 2011.

Lavrans Løvlie er en av grunnleggerne av designfirmaet live|work, som har flere kontorer i Europa, blant annet i Oslo, London og Brussel. Han regnes som foregangsmann for en ny fagretning innen design som kalles tjenestedesign, eller servicedesign. Tjenestedesign fokuserer på brukernes behov. Designerne utvikler tjenester på samme måte som de utvikler produkter, og målet er å skape tjenester som er helhetlige, attraktive og forståelige.

Løvlie og firmaet hans har designet tjenester for organisasjoner som FN og BBC. De har utviklet helsetjenester både i Norge, Storbritannia og USA, blant annet Helsedirektoratets portal helsenorge.no. Videre har de laget tjenesteinnholdet i det moderne Deichmanske bibliotek, og de har jobbet med kollektivtransport, bank, forsikring, transport og telekommunikasjon. Ved siden av sin designpraksis foreleser Lavrans Løvlie jevnlig ved universiteter i Europa.

Han ble tildelt Jacob-prisen i 2011 for sin betydningsfulle rolle i utviklingen og systematiseringen av den nye fagretningen tjenestedesign. Siden 2001, med oppstarten av live|work, har Løvlie gjennom sitt virke og sine publikasjoner definert metoder og verktøy som i dag brukes av designere verden over.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.