Lavrans Løvlie

Faktaboks

Lavrans Løvlie
Født
16. september 1969

Artikkelstart

Lavrans Løvlie er en norsk tjenestedesigner, industridesigner og interaksjonsdesigner. Han arbeider med oppdrag for store internasjonale organisasjoner som FN og BBC.

Utdannelse og firma

Løvlie er utdannet i Storbritannia og USA. Han er en av grunnleggerne av designfirmaet live|work, som har flere kontorer i Europa, blant annet i Oslo, London og Brussel.

Foregangsmann innen tjenestedesign

Han regnes som foregangsmann for en ny fagretning innen design som kalles tjenestedesign, eller servicedesign. Tjenestedesign fokuserer på brukernes behov. Designerne utvikler tjenester på samme måte som de utvikler produkter, og målet er å skape tjenester som er helhetlige, attraktive og forståelige.

Nasjonale og internasjonale oppdragsgivere

Løvlie og firmaet har designet tjenester for organisasjoner som FN og BBC. De har utviklet helsetjenester både i Norge, Storbritannia og USA, blant annet Helsedirektoratets portal helsenorge.no. Videre har de laget tjenesteinnholdet i det moderne Deichmanske bibliotek, og de har jobbet med kollektivtransport, bank, forsikring, transport og telekommunikasjon. Ved siden av sin designpraksis foreleser Lavrans Løvlie jevnlig ved universiteter i Europa.

Siden 2001, med oppstarten av live|work, har Lavrans Løvlie gjennom sitt virke og sine publikasjoner definert metoder og verktøy som i dag brukes av designere verden over. I 2018 gikk live|works Oslo-team inn i PricewaterhouseCoopers (PwC) Norge. Der er Løvlie leder for et designteam som er knyttet til PwC´s fagekspertise.

Jacob-prisen

Lavrans Løvlie ble tildelt Jacob-prisen i 2011 for sin betydningsfulle rolle i utviklingen og systematiseringen av den nye fagretningen tjenestedesign.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg