Landbruksdirektoratet

Av .

Artikkelstart

Landbruksdirektoratet (LD) har ansvaret for å gi råd og iverksette sentrale deler av regjeringens landbrukspolitikk. Direktoratet er underlagt Landbruks- og matdepartementet (LMD).

Faktaboks

Også kjent som
LD

Landbruksdirektoratet skal bidra til en samordnet, helhetlig og effektiv forvaltning av økonomiske, faglige og juridiske virkemidler rettet mot landbruket, landbruksbasert næringsmiddelindustri og handel. Direktoratet har kontorer i Oslo, hvor hovedadministrasjonen ligger, i Steinkjer og i Alta. Kontoret i Steinkjer ble opprettet i 2019, og har ansvar for blant annet erstatningssaker og skogdrift, mens kontoret i Alta har ansvaret for reindrift.

Historikk

1. juli 2014 ble Statens Landbruksforvaltning (SLF) og Statens reindriftsforvaltning slått sammen til Landbruksdirektoratet. SLF ble opprettet i 2000 og videreførte i hovedsak de oppgavene som lå under Statens Kornforretning, sekretariatet for Omsetningsrådet for jordbruksvarer, Fraktkontoret for slakt og Landbrukets Priscentral, og visse oppgaver fra Statens landbruksbank og departementet.

Jørn Rolfsen er administrerende direktør for en periode på seks år fra 2018.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer (2)

skrev Lars Mæhlum

SLF er blitt direktorat

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg