Lørensetertjern naturreservat er et verneområde i Oslo kommune. Det ble opprettet 14. juni 2002 og måler 263 dekar.

Reservatet ligger sørvest for Blankvannsbråten og omfatter et myrlandskap som består av mange små myrer med variert vegetasjon. Her fins mange sjeldne og kravfulle blomsterarter og tilsvarende mosevegetasjon. Skogen omkring myrene er stort sett artsfattig, men langs Hølbekken fra Blankvann er det flere kalkrike kilder som gir opphav til mindre partier med rik høgstaudeskog av stor frodighet.

Floraen er meget artsrik, og det er innslag av flere sørlige, sørøstlige, østlige og alpine plantearter. Det som særlig preger reservatet er den store variasjonen fra fattig, nedbørbetinget myrvegetasjon til rikmyrer med usedvanlig stort biologisk mangfold.

Atkomst

Bilveien til Blankvannsbråten og Slakteren/Nordmarkskapellet går gjennom området og gjør reservatet lett tilgjengelig både fra Maridalen eller Sognsvann med sykkel. Flere stier krysser dessuten området.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg