Kunstverket Galleri

Artikkelstart

Kunstverket Galleri ble opprettet i 1989 og har som formål å vise og fremme kunstneriske arbeider på papir, fortrinnsvis grafikk. Galleriet representerer høyt profilerte norske og internasjonale kunstnere, og holder hus i Kirkegata 5 i Kvadraturen i Oslo. Fra 2008 disponerer galleriet også et 600 kvm visningssted i Norges eldste bindingsverkshusHovedøya, kalt Kunstverket Hovedøya Galleri.

Virksomheten er delt inn i tre hovedkategorier: galleridrift, utsmykking (kunst i rom) og edisjon (trykkopplag).

Kunstverket Galleri disponerer et omfattende utvalg av samtidsgrafikk og samarbeider med om lag 400 kunstnere, både unge og etablerte. Mange av kunstnerne er i tillegg representert i nasjonale kunstinstitusjoner og i tunge internasjonale kunstsamlinger. Galleriet prioriterer separatutstillinger, og legger vekt på nye arbeider og eksperimenterende teknikker for å vise ulike trender innen sjangeren.

Utsmykkingsavdelingen bistår oppdragsgivere med plassering av kunst i arkitektoniske miljøer, både som «løskunst» (allerede eksisterende enkeltarbeider) og som integrerte kunstverk i samspill med arkitekturen de inngår i.

Edisjonsvirksomheten foregår i nært samarbeid med kunstnerne og grafikkverkstedene for å holde en høy faglig og etisk standard på trykkopplagene.

Blant norske kunstnere representert i Kunstverket Galleri er Håkon Bleken, Bjarne Melgaard, Tore Hansen, Sverre Koren Bjertnæs, Olav Christopher Jenssen, Eli Hovdenak, Giske Sigmundstad, Inger Sitter og Tom Sandberg. Fra andre nordiske land finnes Paul Osipow (F), Lena Cronqvist (S) og den dansk-norske kunstnerduoen Elmgreen & Dragset.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg