Kenyas flagg
Kenyas flagg ble antatt 12. desember 1963. Proporsjonene er 2:3. Et flagg for alle formål, private og statlige. Orlogsflagget er det samme, men med proporsjoner 1:2
Av .
Lisens: Gnu FDL
Våpen

Våpenet ble offisielt antatt i 1963.

Våpen
Av .
Lisens: Begrenset gjenbruk

Kenyas nasjonalflagg er delt i tre like brede, horisontale striper i svart, rødt og grønt (regnet ovenfra). Stripene er skilt fra hverandre av smale, hvite striper. Midten av duken er belagt med et masai-skjold i rødt, svart og hvitt foran to kryssende spyd.

Flagget ble tatt i bruk ved selvstendigheten i 1963.

Våpenet

Statsvåpenet er et masai-skjold med form som en mandorla (en tilspisset oval) i flaggets farger. Det midtre røde feltet i skjoldet er belagt med en sølvhane med øks, frigjøringsbevegelsens emblem. Skjoldholdere er to gull løver bevæpnet med spyd. Skjoldet hviler på en stilisert gjengivelse av Mount Kenya prydet med ananas-, mais-, pyrethrum-, sisal- og teplanter, omsluttet av et tekstbånd med inskripsjonen Harambee i Swahili ('I fellesskap'). Våpenet ble offisielt antatt i 1963.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg