Jostein Flo er en tidligere norsk fotballspiller, spiss, senere sportssjef i Strømsgodset, som blant annet var innbytter på det norske landslaget, da Norge slo Brasil 2–1 i VM i Frankrike i 1998. Fysisk sterke Flos inntreden i det 79. minutt skapte øyeblikkelig kaos i det brasilianske forsvarsverket og var en strekt medvirkende årsak til at Norge vant kampen.

Jostein Flo var en høyreist kraftspiss med god spenst som scoret mange mål med hodet.

Flo spilte en sentral rolle da Norge kvalifiserte seg til VM-sluttspillene i 1994 og 1998. På landslaget ble han av Drillo vanligvis plassert på kanten for å heade diagonalpasninger fra back på motsatt side inn i feltet, noe som fikk tilnavnet flopasning.

Jostein Flo er bror til Tore André Flo og fetter til Håvard Flo.

Etter karrieren, fra 2004, har Flo vært daglig leder, senere sportssjef i Strømsgodset.

Flo spilte alle de tre kampene i sluttspillet i i USA i 1994 og var innbytter i den siste kampen under VM i Frankrike i 1998, der Norge slo Brasil 2–1 og tok seg til åttedelsfinale. I åttedelsfinalen tapte Norge 0–1 for Italia.

Jostein Flo ble kåret til Årets spiller av de norske sportsjournalistene i 1993 og kåret til Årets spiss på VG-børsen i 1997 og 1998. Som ung var han også en habil høydehopper med personlig rekord på 2,07.

  • Inge Fænn: Flo united: et norsk fotballeventyr om fotballfamilien Flo.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.