Istad AS

Istad AS er et energi- og industrikonsern i Molde, stiftet i 1918 som Istad Kraftselskap. Det var opprinnelig et samarbeidsprosjekt mellom Molde og daværende Bolsøy kommune. I 1965 ble selskapet reetablert som aksjeselskap med følgende kommuner som eiere; Molde, Midsund, Aukra, Fræna, Eide, Gjemnes og Nesset, samt Møre og Romsdal fylkeskommune. Fra 1981 ble selskapet vertikalintegrert med navn A/S Istad Kraftselskap. I 1995 kjøpte selskapet opp Møre og Romsdal Energiverk AS og skiftet navn til Istad Kraft AS.

I 2019 er Istad AS organisert som konsern med følgende datterselskaper; Istad Kraft AS, Istad Nett AS og Istad Fiber AS. Selskapet eies i dag av Tussa AS (36 prosent), Molde kommune (34 prosent), Moldekraft (17 prosent) og KLP (13 prosent).

Istad Kraft har en eierandel på 25 prosent i Driva kraftverk. Samlet kraftproduksjonen i Istad Kraft var i 2018 på 154,9 GWh. Istad Nett AS eier og drifter distribusjons- og regionalnettet i kommuner i Romsdal og på Nordmøre. Konsernet hadde i 2018 121 ansatte og en omsetning på 684 millioner kr.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg