Ingar Zach

Faktaboks

Ingar Zach
Født
29. juni 1971, Oslo

Artikkelstart

Ingar Zach er en norsk jazzmusiker, trommeslager og perkusjonist. Han han gjort seg gjeldende i flere sammenhenger, og ofte jobbet i skjæringspunktet mellom improvisasjon og folkemusikk.

Bakgrunn og karriere

Zach er utdannet ved Universitetet i Oslo og jazzlinjen ved Musikkonservatoriet i Trondheim (nå del av NTNU). Fra siste halvdel av 1990-tallet var han aktiv i Chateau Neuf Spelemannslag, og fra århundreskiftet av i grupper som Harnihomba, begge grupper spilte musikk med utgangspunkt i folkemusikk. Han spilte også i fri-improvisasjonsgruppene Tri-Dim og No Spaghetti Edition, og i samspill med gitaristene Ivar Grydeland og Derek Bailey.

Grydeland og Zach startet i 2000 plateselskapet SOFA, som er orientert mot fritt improvisert musikk. Sammen med Grydeland og bassisten Tonny Kluften har Zach lagd eksperimentell musikk i grenselandet mellom jazz, rock og folkemusikk i gruppen Huntsville. Gruppen har også samarbeidet med en musikere fra utlandet, herunder gitaristen Nels Cline og trommeslageren Glenn Kotche på utgivelsen Bow Shoulder (2020).

Zach har også vært aktiv i grupper som Labfield og Dans Les Arbres. Han har også spilt i mer konvensjonelle jazzsammenhenger, blant annet i trio med bassisten Mats Eilertsen og pianisten Håvard Wiik. Under eget navn har han blant annet utgitt Percussion Music (2004) og Speak Percussion – Before Nightfall One (2018).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg