Faktaboks

Fafo
Offisielt navn
FAFO INSTITUTT FOR ARBEIDSLIVS- OG VELFERDSFORSKNING AS
Organisasjonstype
Aksjeselskap
Forretningsadresse
Oslo
Daglig leder
Tone Fløtten
Styreleder
Peggy Anita Følsvik

Fafo er et forskningsinstitutt innen anvendt samfunnsvitenskapelig forskning, etablert i 1982 av Landsorganisasjonen i Norge (LO) som Fagbevegelsens senter for forskning, utredning og dokumentasjon.

Virksomhet

Virksomheten består av forskningsoppdrag innen en rekke ulike tema. Blant de viktigste er arbeidsliv, med spesiell vekt på partsforhold, velferdsordninger, levekår, innvandring og integrering, fag- og videreutdanning, samt rettigheter og sikkerhet i forbindelse med krig og konflikt. Fafo har utført studier i Kina, Øst-Europa, Midtøsten og Afrika.

Fafos utredningsvirksomhet i Gaza og på Vestbredden var medvirkende for kontakten som ledet til Oslo-avtalen mellom Israel og PLO i 1993.

Organisasjon

I 1993 ble Fafo etablert som en stiftelse, med bidrag fra LO, Fagforbundet, Telenor, Elkem, Orkla, Umoe, Coop og Sparebank1. Stiftelsen eier lokalene i Borggata 2b og driftsselskapet Fafo Institutt for arbeidslivs- og velferdsforskning AS.

Fafo har 80 ansatte, hvorav 68 forskere (2015). Tone Fløtten er daglig leder.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Fafo
Sektorkode
2100 Private aksjeselskaper mv.
Næringskode(r)
72.200 Forskning og utviklingsarbeid innen samfunnsvitenskap og humanistiske fag

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg