FN-sambandet. Begrenset gjenbruk

FN-sambandet er en uavhengig informasjonsorganisasjon med FN og internasjonale spørsmål som arbeidsområde.

FN-sambandet ble opprettet i 1946, og formålet er å spre kunnskap og større engasjement omkring FN til publikum, skoler og media. Skolene er den viktigste målgruppen. 

FN-sambandet kan tilby materiell, kurs og foredrag, FN-rollespill, rådgivning, pressetjenester og bibliotektjeneste.

FN-sambandets sentrale informasjonskanal er nettstedet med informasjon om FNs arbeidsområder, FNs oppbygging, historie og sentrale organisasjoner. FN-sambandet utvikler også det digitale verdensatlaset og databasen globalis.no med statistikk, kart og fakta om FNs medlemsland, og har egne informasjonssider om FN til yngre elever. 

FN-sambandet er en organisasjon basert på 60 landsomfattende medlemsorganisasjoner. Styreleder er Trine Lise Sundnes. Generalsekretær fra 1. januar 2017 er Anne Cathrine Uteng da Silva.

Hovedkontoret er i Oslo, og i tillegg er det distriktskontor i Oslo, Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger og Kristiansand. Rundt 700 skoler og barnehager er knyttet til FN-sambandet gjennom FN-skolemedlemskap.

FN-sambandet er tilsluttet paraplyorganisasjonen World Federation of United Nations Associations, med hovedkvarter i New York.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.