FN-sambandet. Begrenset gjenbruk

FN-sambandet er en uavhengig informasjonsorganisasjon med FN og internasjonale spørsmål som arbeidsområde.

FN-sambandet ble opprettet i 1946, og formålet er å spre kunnskap og større engasjement omkring FN til publikum, skoler og media. Skolene er den viktigste målgruppen. 

FN-sambandet kan tilby materiell, kurs og foredrag, FN-rollespill, rådgivning, pressetjenester og bibliotektjeneste.

FN-sambandets sentrale informasjonskanal er nettstedet med informasjon om FNs arbeidsområder, FNs oppbygging, historie og sentrale organisasjoner. FN-sambandet utvikler også det digitale verdensatlaset og databasen globalis.no med statistikk, kart og fakta om FNs medlemsland, og har egne informasjonssider om FN til yngre elever. 

FN-sambandet er en organisasjon basert på 60 landsomfattende medlemsorganisasjoner. Styreleder er Trine Lise Sundnes. Generalsekretær fra 1. januar 2017 er Anne Cathrine Uteng da Silva.

Hovedkontoret er i Oslo, og i tillegg er det distriktskontor i Oslo, Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger og Kristiansand. Rundt 700 skoler og barnehager er knyttet til FN-sambandet gjennom FN-skolemedlemskap.

FN-sambandet er tilsluttet paraplyorganisasjonen World Federation of United Nations Associations, med hovedkvarter i New York.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.