FN-sambandet

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Artikkelstart

FN-sambandet er en norsk, uavhengig informasjonsorganisasjon som har FN og internasjonale spørsmål som arbeidsområde.

Faktaboks

Også kjent som

tidligere: Norsk Samband for De Forente Nasjoner, engelsk: United Nations Association of Norway

Mål

FN-sambandet ble opprettet i 1946, og formålet er å spre kunnskap og større engasjement omkring FN til publikum, skoler og media. Skolene er den viktigste målgruppen.

FN-sambandet kan tilby materiell, kurs og foredrag, FN-rollespill, rådgivning, pressetjenester og bibliotektjeneste.

FN-sambandets sentrale informasjonskanal er nettstedet med informasjon om FNs arbeidsområder, FNs oppbygging, historie og sentrale organisasjoner. FN-sambandet utvikler også det digitale verdensatlaset og databasen globalis.no med statistikk, kart og fakta om FNs medlemsland, og har egne informasjonssider om FN til yngre elever.

Organisering

FN-sambandet er en organisasjon basert på 40 landsomfattende medlemsorganisasjoner. Styreleder er fra 2021 Anne-Cecilie Kaltenborn (NHO Service og Handel). Generalsekretær er Ellen Sporstøl.

Hovedkontoret er i Oslo, og i tillegg er det distriktskontor i Oslo, Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger og Kristiansand. Rundt 700 skoler og barnehager er knyttet til FN-sambandet gjennom FN-skolemedlemskap.

FN-sambandet er tilsluttet paraplyorganisasjonen World Federation of United Nations Associations, med hovedkvarter i New York.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg