European Union Training Mission Mali

European Union Training Mission Mali (EUTM); EUs militære treningsstyrke i Mali, opprettet 18. februar 2013 som følge av den væpnede konflikten med islamister i den nordlige delen av landet, operativ fra 2. april; hovedkvarter i Bamako, med treningssenter i Koulikoro utenfor hovedstaden.

Den multinasjonale styrkens oppgave er å trene og rådgi Malis nasjonale forsvar, for å sette dette bedre i stand til å sikre landets territorielle integritet. Den skal ikke selv delta direkte i militære operasjoner. Ambisjonen er at ca. 6000 maliske soldater skal trenes av EUTM i løpet av en periode på rundt 15 måneder.

Styrken består av inntil 250 instruktører støttet av om lag 200 soldater som bidrar til logistikk og sikkerhet. I utgangspunktet stilte sju EU-land personell til EUTM, herunder Finland og Sverige; Frankrike stilte styrkens sjef. I januar 2013 sendte Frankrike militære kampstyrker til Nord-Mali, i Opération Serval - som etterfølges av en vestafrikansk fredsstyrke, African-led International Support Mission to Mali (AFISMA).

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg