Bergen, ble grunnlagt i 1880 av Johan Wilhelm Eide (1832-1896) som 12 år tidligere hadde grunnlagt Bergens Tidende og J.W. Eides Boktrykkeri. Det var først i 1945 med den driftige Trygve Nordanger at forlaget for alvor kom i gang. Barnebøkene kom til å utgjøre forlagets litterære fundament; Zinken Hopps bøker, Alice i eventyrland, Peter Pan ble alle utgitt på Eides forlag. I tillegg populære voksenbøker, som bestselgeren om Shetlands-Larsen.

Rundt midten av 1980-årene var utgivelsestakten sunket betraktelig, og forlaget fikk problemer. De var da et heleid datterselskap av Bergens Tidende og satset på spenningslitteratur - norsk og oversatt. De kom ikke i økonomisk balanse, og Bergens Tidende solgte forlaget. Trine Kolderup Flaten som hadde vært redaktør de siste årene kjøpte forlaget som ble en familiebedrift, med Roald Flaten som daglig leder.

Høsten 2005 ble forlaget kjøpt av forleggerne Arno Vigmostad og Arnstein Bjørke i Bergen, og ble et søsterforlag til Fagbokforlaget. Eide forlag gir i dag ut bøker for Den norske kirke, og annen kirkelig litteratur.

Lenker:

Forlagshuset Vigmostad & Bjørke

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.