Dover - by i Delaware, USA

Dover er hovedstad og nest største by i delstaten Delaware i USA med 37 538 innbyggere (U.S. Census, 2017). Den danner en større byregion (metropolitan area) som omfatter Kent-fylket med omkring 179 000 innbyggere. Byen ligger sentralt i Delaware ved St. James River på Delaware-sletta. Byen fikk navn etter Dover i England og ble gitt av William Penn.

Faktaboks

uttale:
dˈouvə

Befolkning

Mer enn 90 prosent av befolkningen består av nesten like mange hvite amerikanere som amerikanere av afrikansk avstamning. Befolkningen er raskt stigende.

Økonomi og kultur

De fleste arbeider i tjenestesektoren siden Dover er delstatshovedstad. Mange arbeider på Dover Air Force Base sørøst for byen og hos matvareprodusenten Kraft Foods. Det er også noe lettindustri og handel med landbruksprodukter.

I Dover ligger Delaware State University og avdelinger av University of Delaware og Wilmington University. Det er også en teknisk høyskole.

To helger hvert år arrangeres NASCAR-konkurranser på Dover National Speedway, og Firefly Music-festivalen arrangeres årlig på en del av området.

Byen har flere store og små parker samt en rekke bygninger og minnesmerker fra den amerikanske kolonitiden.

Historie

Dover ble grunnlagt i 1683 og ble delstatshovedstad i 1777. Ved The Green ligger Old State House (ombygd i 1787-1792) som tjente som Capitol-bygning til 1933 da delstatskontorene ble overført til Legislative Hall i nærheten. Bayhealth Medical Center åpnet i 1997 etter sammenslutning av to hospitaler.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg