Dover (by i Delaware, USA)

Artikkelstart

Dover er hovedstad og nest største by i delstaten Delaware i USA med 37 538 innbyggere (U.S. Census, 2017). Den danner en større byregion (metropolitan area) som omfatter Kent-fylket med omkring 179 000 innbyggere. Byen ligger sentralt i Delaware ved St. James River på Delaware-sletta. Byen fikk navn etter Dover i England og ble gitt av William Penn.

Faktaboks

Uttale
dˈouvə

Befolkning

Mer enn 90 prosent av befolkningen består av nesten like mange hvite amerikanere som amerikanere av afrikansk avstamning. Befolkningen er raskt stigende.

Økonomi og kultur

De fleste arbeider i tjenestesektoren siden Dover er delstatshovedstad. Mange arbeider på Dover Air Force Base sørøst for byen og hos matvareprodusenten Kraft Foods. Det er også noe lettindustri og handel med landbruksprodukter.

I Dover ligger Delaware State University og avdelinger av University of Delaware og Wilmington University. Det er også en teknisk høyskole.

To helger hvert år arrangeres NASCAR-konkurranser på Dover National Speedway, og Firefly Music-festivalen arrangeres årlig på en del av området.

Byen har flere store og små parker samt en rekke bygninger og minnesmerker fra den amerikanske kolonitiden.

Historie

Dover ble grunnlagt i 1683 og ble delstatshovedstad i 1777. Ved The Green ligger Old State House (ombygd i 1787-1792) som tjente som Capitol-bygning til 1933 da delstatskontorene ble overført til Legislative Hall i nærheten. Bayhealth Medical Center åpnet i 1997 etter sammenslutning av to hospitaler.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg