Digitaliseringsdirektoratet

Artikkelstart

Digitaliseringsdirektoratet er et sentralt forvaltningsorgan underlagt Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Direktoratets hovedoppgaver er å lede iverksettingen av regjeringens digitaliseringspolitikk, rådgi og utviklige offentlige etaters kompetanse på digitaliseringsområdet, og drifte de offentlige digitale plattformene og teknologiske løsningene.

Historikk og organisering

Digitaliseringsdirektoratet ble opprettet 1. januar 2020, ved sammenslåing av Altinn, deler av fagmiljøet for informasjonsforvaltning ved Brønnøysundregistrene og elementer fra det tidligere Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi). Tre avdelinger i Difi ble dette året overført til Direktoratet for forvaltning og økonomistyring. Digitaliseringsdirektoratet overtok forvaltningsansvaret for Altinn, som er den offentlige plattformen for en rekke digitale tjenester til innbyggere, næringsliv og offentlige virksomheter. Brønnøysundregistrene, som er underlagt Nærings-og fiskeridepartementet, var frem til 31. desember 2019 forvalter av Altinn-samarbeidet.

I tillegg til Altinn har Digitaliseringsdirektoratet ansvaret for blant annet Digitaliseringsrådet, den sentrale ID-tjenesten til staten og innsynsordningen for offentlige dokumenter, eInnsyn.

Digitaliseringsdirektoratet har kontorer i Oslo, Leikanger og Brønnøysund. Steffen Sutorius ble ansatt som leder i 2016.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg