Faktaboks

Digitaliseringsdirektoratet
Forretningsadresse
Oslo
Daglig leder
Frode Danielsen
Logo
Logo
Av .

Digitaliseringsdirektoratet er et sentralt forvaltningsorgan underlagt Kommunal- og distriktsdepartementet. Direktoratets hovedoppgaver er å lede iverksettingen av regjeringens digitaliseringspolitikk, rådgi og utviklige offentlige etaters kompetanse på digitaliseringsområdet, og drifte de offentlige digitale plattformene og teknologiske løsningene.

Historikk og organisering

Digitaliseringsdirektoratet ble opprettet 1. januar 2020, ved sammenslåing av Altinn, deler av fagmiljøet for informasjonsforvaltning ved Brønnøysundregistrene og elementer fra det tidligere Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi). Tre avdelinger i Difi ble dette året overført til Direktoratet for forvaltning og økonomistyring. Digitaliseringsdirektoratet overtok forvaltningsansvaret for Altinn, som er den offentlige plattformen for en rekke digitale tjenester til innbyggere, næringsliv og offentlige virksomheter. Brønnøysundregistrene, som er underlagt Nærings-og fiskeridepartementet, var frem til 31. desember 2019 forvalter av Altinn-samarbeidet.

I tillegg til Altinn har Digitaliseringsdirektoratet ansvaret for blant annet Digitaliseringsrådet, den sentrale ID-tjenesten til staten og innsynsordningen for offentlige dokumenter, eInnsyn.

Digitaliseringsdirektoratet har kontorer i Oslo, Leikanger og Brønnøysund. Steffen Sutorius ble ansatt som leder i 2016.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Digitaliseringsdirektoratet
Sektorkode
6100 Statsforvaltningen
Næringskode(r)
84.110 Generell offentlig administrasjon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg