Digitaliseringsdirektoratet

Digitaliseringsdirektoratet er et sentralt forvaltningsorgan underlagt Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Direktoratets hovedoppgaver er å lede iverksettingen av regjeringens digitaliseringspolitikk, rådgi og utviklige offentlige etaters kompetanse på digitaliseringsområdet, og drifte de offentlige digitale plattformene og teknologiske løsningene.

Faktaboks

Også kjent som
DIFI

Historikk

Digitaliseringsdirektoratet ble opprettet i 2020, som en delvis videreføring av det tidligere Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi). Tre avdelinger i Difi ble dette året overført til Direktoratet for forvaltning og økonomistyring. Samtidig fikk Digitaliseringsdirektoratet ansvaret for Altinn, som er den offentlige plattformen for en rekke digitale tjenester til innbyggere, næringsliv og offentlige virksomheter. Altinn hadde tidligere vært underlagt Nærings- og fiskeridepartementet.

Digitaliseringsdirektoratet utgår altså fra Difi, som ble opprettet i 2008. Direktoratet har ansvaret for Altinn, Digitaliseringrådet, den sentrale ID-tjenesten til staten og innsynsordningen for offentlige dokumenter, eInnsyn.

Digitaliseringsdirektoratet har kontorer i Oslo, Leikanger og Brønnøysund. Steffen Sutorius ble ansatt som leder i 2016.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg