Cardi B (egentlig Belcalis Almanzar) er en amerikansk rapper fra bydelen Bronx i New York. Hun slo igjennom med singelen «Bodak Yellow» i 2017 og albumdebuterte med Invasion of Privacy året etter.

Cardi B vokste opp i en fattig familie i Bronx i New York, med foreldre fra Trinidad og Tobago og Den Dominikanske republikk. I tenårene var Cardi B involvert i småkriminalitet, før hun begynte som stripper. I begynnelsen av 20-årene deltok hun i realityserien Love & Hip Hop: New York, samtidig som hun utga mikstapene Gangsta Bitch Music Vol. 1 og Vol. 2. Hun ble så signert av Atlantic Records og slo for alvor igjennom sommeren 2017 med hitsingelen «Bodak Yellow». Året etter kom debutalbumet Invasion of Privacy ut til gode anmeldelser. Albumet gikk til topps på den amerikanske Billboardlisten og debuterte på fjerdeplass på VG-lista.

Cardi Bs stil og personlighet har mange karakteristikker som kjennetegner klassisk New York-rap, og hun har da også blitt sammenlignet med andre tøffe og kompromissløse kvinnelige New York-rappere som Lil’ Kim og Foxy Brown. Samtidig har hun vist en allsidighet og uforutsigbarhet som, i likhet med Nicki Minaj, har gjort henne tilgjengelig for et større publikum. For eksempel er noen av hennes mest vellykkede og kjente låter samarbeid med Atlanta-rapperne 21 Savage og Migos.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.