Bertel O. Steen

Faktaboks

Bertel O. Steen
Bertel Otto Steen
Født
16. januar 1876, Oslo
Død
3. januar 1962, Oslo

Bertel O. Steen var en norsk bilimportør.

Karriere

Etter å ha gått en tid på handelsskole reiste Steen utenlands og ble salgsrepresentant i Norge og Sverige for det britiske Lindner & Co. Han etablerte bilimportbedriften Bertel O. Steen i 1901, og solgte de første årene bilmerkene Cadillac, Humber, Opel og Fiat. Han deltok i opprettelsen av Automobilforhandlernes Forening i 1916, og var foreningens formann i flere perioder. Steen bidro til finansieringen av Fridtjof Nansens og Roald Amundsens polarekspedisjoner.

Selskapet Bertel O. Steen

Bertel O. Steen AS har hovedkontor i Lørenskog og driver først og fremst bilimport og bilsalg. Selskapets bilmerker er Mercedes-Benz, Peugeot, Citroën, DS, Kia og den lille bybilen smart. Fra 2018 er selskapet også importør og forhandler av Opel. Selskapet importerer også lastebilmerkene Mercedes-Benz og Fuso, og Mercedes-Benz busser.

Selskapet driver verkstedkjeden Snap Drive, og har virksomhet innen eiendommer, salg og service på dieselmotorer, særlig til maritim bruk (Bertel O. Steen Teknikk), import og salg av sportsartikler i Skandinavia (Asics), samt salg av sikkerhets- og forsvarsmateriell (Bertel O. Steen Sikkerhet).

Selskapet hadde i 2017 en omsetning på 16,8 milliarder kroner, og sysselsatte omkring 2500 årsverk. Bedriften er fremdeles i familiens eie.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg