Astrid S er en norsk pop- og r&b-vokalist og låtskriver som først ble kjent etter deltakelse i Idol i 2013, der hun havnet på femteplass.

Under oppveksten i bygda Rennebu i Sør-Trøndelag fikk Astrid Smeplass piano- og sangundervisning, hun spilte fløyte i korps og hun spilte gitar privat. Ni år gamle meldte hun og Celine Helgemo seg på MGPjr, men ble ikke tatt ut. I 2007 vant Celine med Bæstevænna, som handler om Astrid.

Som 11-åring ble Astrid tildelt «Drømmestipendet» fra Norsk Tipping for sin versjon av All By Myself.

Etter Idol fikk hun kontrakt med Universal Music. Debutsinglen Shattered (2013) greide fjerdeplass og åtte uker på VG-lista og ble tildelt gullplate. Deretter ble artistnavnet forkortet til Astrid S. Flere hits fulgte: 2AM (Matoma Remix) i 2014, Hyde og Paper Thin i 2015, Hurts So Good i 2016 og Breathe og Such A Boy (andreplass) og Vi er perfekt men verden er ikke det i 2017. Både Hurts So Good og Breathe nådde 41. plass i Sverige.

Hun ble tildelt Spellemannprisen i kategorien Årets nykommer for 2016. I august 2017 gikk hennes nye single Think Before I Talk rett inn på førsteplass på VG-lista. Astrid S fikk prisen som Årets spellemann for 2017. Året etter greide singlen Emotion 3. plass.

Som gjestevokalist har Astrid S bidratt på hits sammen med Matoma (Running Out), Shawn Mendes (Air) og Avicii (Waiting For Love) i 2015, CLMD (Dust) i 2016 og The Vamps & Matoma (All Night) i 2017. Hun har utgitt ep-ene Astrid S (2016) og Party's Over (2017) over hele verden.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.