svartbjørn

Svartbjørn i Yellowstone nasjonalpark.

av . Begrenset gjenbruk
Svartbjørnen er utbredt fra Alaska til nordlige Mexico.
Svartbjørn av . CC BY NC SA 3.0

Svartbjørn, også kalt baribal, Ursus americanus, er en rovdyrart i bjørnefamilien.

Faktaboks

Også kjent som

Ursus americanus

Pelsen er oftest ensfarget svart, men det er stor geografisk variasjon; noen er lyse, andre er brunlige. Lengde fra hode til halespiss er 130–180 cm, skulderhøyden 80–95 cm. Vekt varierer sterkt etter geografisk område, i østlige områder veier binner i snitt rundt 90 kg, i vestlige rundt 65 kg. Hanner er i regelen 10–15 % tyngre enn binner. De største veier rundt 270 kg.

Mesteparten av føden består av plantekost som bær, nøtter og gress, men spiser også insekter, fisk og smågnagere. Den lever hovedsakelig i skogområder og er utbredt fra Alaska til nordlige Mexico.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg