Surikat er en rovdyrart i snikekattfamilien.

Pelsen er blekbrun til grå med usammenhengende tverrbånd på rygg og sider. Hode og strupe er gråhvite. Den har svarte øyeringer, ører og halespiss. Kroppslengden er ca. 30 cm, halen ca. 20 cm og vekt litt under 1 kg.

Surikaten lever i familiegrupper på opptil 15 individer. Den livnærer seg hovedsakelig av insekter. Arten forekommer i tørt, åpent landskap i det sørvestlige Afrika. De er forholdsvis lett å temme. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.