Myrsanger i Kroatia. Av /Shutterstock. Begrenset gjenbruk

myrsanger

Myrsanger som fostrer opp unge av gjøk i sitt eget reir.
Myrsanger med gjøkunge
Lisens: CC BY SA 3.0

Artikkelstart

Myrsanger er en fugleart i kjerrsangerfamilien.

Faktaboks

Vitenskapelig navn
Acrocephalus palustris
Beskrevet av
(Bechstein, 1798)

Utseende

Acrocephalus palustris, myrsanger

Den er litt større og mørkere enn en løvsanger. Undersiden er hvitgul, mens oversiden mørk og olivenbrun, uten tendens til rustrødt som hos rørsangeren som den ellers ligner mye.

Utbredelse og levevis

Myrsangeren hekker i Mellom-Europa til Danmark, Sør-Sverige og Sør-Norge, og overvintrer i tropisk Afrika. I Norge hekker den spredt på Sørøst-landet og langs kysten til Rogaland. Den første kjente hekkingen var i 1970 ved Tønsberg.

Myrsangeren holder til nær vann, i tette kratt og lignende. Den legger 4–6 egg, som ruges i 11–12 dager, og ungene forlater reiret etter 10–12 dager.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

myrsanger
Acrocephalus palustris
Artsdatabanken-ID
4436
GBIF-ID
2493136

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg