Healing, fellesbetegnelse for ulike teknikker som skal gjøre det mulig å nå åndelig, psykisk og fysisk balanse uten bruk av tradisjonell legekunst. I medisinsk sammenheng er healing ikke vitenskapelig dokumentert som behandlingsform.

Grunnleggende er tanken om at ånden og sinnet er basis for materien. Det finnes store energiressurser i mennesket som er bundet, men som kan frigjøres og kanaliseres fra person til person. Dette kan skje ved berøringsteknikker eller ved psykisk kraftoverføring, evt. kombinert med bruk av urter, krystaller, pendel og astrologiske beregninger. Individet skal med dette komme i et harmonisk forhold til helheten, derav ofte benevnt «holistisk terapi», som ikke må forveksles med tilsvarende begrep innenfor medisinsk vitenskap. Menneskets individuelle energi blir ett med Universalenergien, dvs. Gud. Og menneskets bevissthetsnivå heves. Jfr. new age og alternativbevegelsen.

Healing kan settes inn i ulike religiøse forståelsesrammer: sjamanisme, magi, Bibelens underfortellinger, hinduismens tanker om guddomskraften i mennesket knyttet til chakra-systemet, eller den gamle kinesiske forestilling om Yin og Yang. I Norge er healere organisert i Det Norske Healerforbundet, som har ca. 140 medlemmer (2005).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.