grevysebra

Grevysebra, Equus grevyi.

grevysebra
Av /Shutterstock.

Artikkelstart

Grevysebra er en upartået hovdyrart i hestefamilien.

Faktaboks

Uttale
grevˈi-
Etymologi

navnet er etter Jules Grévy

Også kjent som

Equus grevyi

Pelsen har smale, loddrette svarte og hvite kroppsstriper som er bøyd oppover lårene. Buken er hvit. Den har kraftig opprettstående man. Kroppslengden er rundt 275 centimeter, halelengden er cirka 50 centimeter, skulderhøyden er cirka 150 centimeter og vekten er rundt 400 kilo. Den har et langt, smalt hode og kraftige brede ører, og kan derfor minne om et muldyr. Dette er den største viltlevende sebraarten.

Grevysebraen er et flokkdyr som forekommer i halvørkener og buskmark med gress i den nordlige delen av Kenya og i deler av Etiopia og Somalia. På grunn av ulovlig jakt har bestandene i den senere tid gått sterkt tilbake, og regnes for utrydningstruet.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg