Grevysebra, navn etter J. Grévy, Equus grevyi, upartået hovdyrart i hestefamilien. Pelsen har smale, loddrette svart og hvite kroppsstriper som er bøyd oppover lårene. Buken er hvit. Har kraftig opprettstående man. Kroppslengde rundt 275 cm, halelengde ca. 50 cm og skulderhøyde ca. 150 cm. Veier rundt 400 kg. Har et langt, smalt hode og kraftige brede ører; kan derfor minne om et muldyr. Er den største viltlevende sebraarten. Flokkdyr som forekommer i halvørkener og buskmark med gress i den nordlige delen av Kenya og i deler av Etiopia og Somalia. På grunn av ulovlig jakt har bestandene i den senere tid gått sterkt tilbake, og regnes for utrydningstruet. Se også sebraer.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.