Brød

Kostfiber finnes i alle slags grove brød og kornprodukter.

Brød
Av /Shutterstock.
Jakke
Syntetiske tekstilfibre utgjør mer enn 60 prosent av den globale tekstilproduksjonen. Teknisk yttertøy og fleecejakker er som regel laget av syntetiske fibre.
Av .

Fiber er en samlebetegnelse på noe som er langt og tynt, og som oftest fleksibelt. Fibre er viktige byggesteiner i mange ulike strukturer fordi de kan binde sammen, stive opp, skape hold og kommunikasjon. Fiber er selve utgangspunktet for tekstiler, men begrepet brukes om fibre i alt fra mat og bygningsmaterialer til papir og informasjonsteknologi.

Fiber kan finnes i de fleste materialer som planter (cellulose) som brukes i tekstiler, mat og botanikk, og i kjøtt, som er relevant for både anatomi, kost og tekstil. Det kan også lages syntetisk (av olje) for tekstiler og kompositter og av metaller og glass som både kan brukes i tekstil, isolasjon og i kommunikasjon.

Fiber er naturlig forekommende eller kunstige.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg