fagoperatør i polymerkompositt

Artikkelstart

Fagoperatør i polymerkompositt, fagarbeider som tilvirker og bygger sammen plater, profiler og rør samt reparerer og vedlikeholder metallkonstruksjoner bygd av slike elementer. Opplæringen skjer normalt ved to år i videregående skole og to år som lærling i bedrift. Skoledelen består av et videregående kurs 1 i teknikk og industriell produksjon og et videregående kurs 2 i industriteknologi.

Polymerkomposittfaget dekker stadig flere områder gjennom produksjon av kompositter til båter, bildeler, strukturer til fly og romfart, kraftindustri og primærnæringer. Faget skal bidra til å utvikle kompetente fagarbeidere som utvikler og framstiller produkter med høy kvalitet, stor styrke, lav vekt og minimal miljøbelastning.

Opplæringen på arbeidsplassen avsluttes med en fagprøve. Med allsidig praksis i fem år og godkjent teoriprøve/eksamen er det mulig å gå opp til fagprøve som praksiskandidat. I perioden 1. oktober 2017 til utgangen av september 2018 var det seks som besto fagprøven som fagoperatør i komposittfaget.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg