Etyllaurylarginat er et tilsetningsstoff, et konserveringsmiddel som er tillatt brukt i matvarer. Det har E-nummer E 243.

Faktaboks

Også kjent som

lauramide arginine ethyl ester

lauric arginate ethyl ester

etyl-Nα-lauroyl-L-arginate•HCl [CAS-nr 60372-77-2]

Uttale

et'yllaur'ylargin'at

Kjemisk formel
C20H41N4O3Cl
Tilstand
fast stoff

Bruk i mat

Etyllaurylarginat er tillatt brukt som konserveringsmiddel i varmebehandla kjøttvarer, inntil 0,16 g/kg matvare.

Mattrygghet

Stoffet er danna fra aminosyra arginin, etanol (alkohol) og fettsyra laurinsyre, og vil brytes ned til disse igjen i kroppen. Selv om etanol er rusmiddel, vil mengden etanol danna fra etyllaurylarginat være mindre enn hva som finnes naturlig i en lang rekke matvarer.

Kjemiske egenskaper

Etyllaurylarginat er et hvitt pulver.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg