Dvergmara, dvergmara er en gnagerart i familien Caviidae. Den likner mye på sin nærmeste slektning mara, men er mye mindre.

Dvergmaraen veier rundt 2 kg. Pelsen er brungrå på ryggen, med kvit underside. Hodet, ørene og bakbeina bidrar til et harelignende utseende, som for maraen.

Den lever av gras, urter og busker. Kullstørrelsen er 2-5 unger. Dvergmaraen er dagaktiv og veldig sosial, muligens er den monogam. 

Den er utbredt i Chaco-regionen, som strekker seg fra det sørøstlige Bolivia til det vestlige Paraguay og det nordvestlige Argentina. Den lever i mange fredede områder og er ikke regna som truet.

Dvergmaraen hører til slekta Dolichotis. Det er to arter i slekta, mara og dvergmara.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.