Brunnoddy, fugleart i ternefamilien. Ca. 40 cm lang. Nesten ensfarget blekt brun fugl med askegrå panne og isse. I motsetning til andre terner henter noddyene føden langt til havs og samler seg ofte i store flokker. Vanlig fugl i tropiske og subtropiske farvann, der den hekker på øyer i Atlanterhavet, Det indiske hav og Stillehavet. En ubestemt noddy, trolig brunnoddy, påtruffet én gang i Norge, i Vestfold.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.