Bleu d'Auvergne er en fransk blåmuggost fra Auvergne i regionen Auvergne-Rhône-Alpes. Osten lages nå mest på store meierier, men i noen grad fortsatt på gårdsmeierier. Bleu d'Auvergne kan tilvirkes av enten rå eller pasteurisert melk.
Faktaboks
- Uttale
- blø dåvˈɛrnj
Osten er myk og skarp med markant duft, og den blir formet som sylindere med en diameter på omkring 20 cm, høyde på ni til ti cm og med en vekt på to til tre kilo. Fettinnhold i tørrstoffet er 45 prosent.
Den tilvirkes av kumelk og tilsettes blåmuggkultur av typen Penicillium Roqueforti for deretter å håndsaltes før den modnes i minimum fire uker.
Osten har hatt den geografiske opprinnelsesbeskyttelsen AOC siden 1975, som i 2009 ble erstattet med EUs geografiske opprinnelsesbeskyttelse AOP.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.