Biodrivstoff
Biodrivstoff
Av /Shutterstock.

Biodrivstoff er drivstoff, eller brensel, framstilt av biologisk materiale. Eksempler på biodrivstoff er blant annet bioetanol, som hovedsakelig fremstilles av mais eller sukkerrør, biodiesel og biogass. Biodrivstoffene regnes som tilnærmet klimanøytrale fordi karbondioksiden som frigis ved forbrenningen av drivstoffet allerede er blitt «trukket ut» av atmosfæren mens plantene vokste og utviklet seg.

Faktaboks

Også kjent som

biobrensel

Et problem med produksjon av biodrivstoff i stor stil er at den kan komme i konkurranse med produksjon av mat, som også har sitt grunnlag i plantevekster. Det forskes på nye måter å produsere biodrivstoff med høyt energiinnhold på, med utgangspunkt i billige organiske materialer.

Moderne bilmotorer er konstruert slik at de tåler innblanding av en viss prosentandel biodrivstoff. Dessuten kan biler drives både med biogass og naturgass.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg