alvesmetter

Blåalvesmett (Malurus cyaneus), hann
Av /Flickr group.
Lisens: CC BY 2.0

Artikkelstart

Alvesmetter, tidligere kalt gjerdesmettsangere, er en familie av spurvefugler. Familien omfatter rundt 30 arter, som forekommer i Australia, på New Zealand og Ny-Guinea.

Faktaboks

Også kjent som
Maluridae, gjerdesmettsangere

Fuglene er små, 10–20 cm lange, og har ofte hale som står rett til værs. De holder mest til i tett vegetasjon.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg