Faktaboks

Veteranforbundet SIOPS
Offisielt navn
VETERANFORBUNDET SIOPS - SKADDE I INTERNASJONALE OPERASJONER
Etymologi

SIOPS er forkortelse for 'skadde i internasjonale operasjoner'

Organisasjonstype
Forening/lag/innretning
Forretningsadresse
Oslo
Stiftet
11.09.2006
Daglig leder
Kjetil Bragstad
Styreleder
Arve Marcelius Aasbak

Veteranforbundet SIOPS er en norsk forening som arbeider for veteraner som har pådratt seg psykiske eller fysiske skader som følge av tjeneste i militære operasjoner i utlandet. Forbundet ble stiftet i 2006.

SIOPS er en medlemsorganisasjon med om lag 300 medlemmer.

Formål

SIOPS ble dannet for å styrke arbeidet for skadde veteraner. Foreningen har som mål dels å øve politisk påvirkning for å bedre veteraners rettigheter i det norske samfunnet, dels å bistå skadde veteraner og deres familier direkte. De bistår særlig med juridisk og økonomisk rådgiving, samt moralsk støtte.

Forbundet arbeider spesielt med rettigheter knyttet til økonomisk erstatning etter skade, samt bedre medisinsk behandlingstilbud for dem som trenger det, framfor alt ved psykiske senskader.

SIOPS framholder at den norske stat har et særlig ansvar for soldater som har tjenestegjort i utlandet. Den er en pådriver for skadde veteraners juridiske, medisinske, sosiale og økonomiske rettigheter og vilkår. Forbundet arbeider tett med ulike instanser, spesielt Forsvaret, men også andre offentlige etater. Blant annet bidrar forbundet til kompetanse om veteraners utfordringer og rettigheter i det offentlige hjelpeapparatet.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

Veteranforbundet SIOPS
Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
94.991 Aktiviteter i andre interesseorganisasjoner ikke nevnt annet sted

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg