Life, et amerikansk magasin, opprinnelig grunnlagt som vittighetsblad i 1883. Overtatt av Time Inc. i 1936, og fra da av utgitt som fotomagasin til 2000. Fra 2004 til 2007 ble det utgitt som bilag til flere amerikanske aviser.

Faktaboks

Uttale
laif

Life ble en pioner innen fotojournalistikken, med berømte skildringer av verdens begivenheter. Særlig kjent for autentiske og levende krigsreportasjer fra den spanske borgerkrigen, andre verdenskrig, Koreakrigen og Vietnamkrigen. Under andre verdenskrig hadde bladet et opplag på 8,1 millioner hver uke. Etter hvert ble også artikkelstoffet mer utvidet.

Life opphørte som ukeblad 1972, og var i tiden som fulgte nede i bare to nummer i året. I 1978 ble bladet relansert som månedsmagasin, og kom deretter ut med tolv nummer i året. Opplaget lå de siste årene rundt 1,5 mill. Bladet ble nedlagt 2000, og siste regulære nummer kom i mai dette året.

I 2004 ble bladet relansert som ukentlig magasinbilag til mer enn 70 amerikanske aviser med til sammen over 12 millioner i opplag, nedlagt 2007.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg