Faktaboks

Tienen
Fransk: Tirlemont
Tienen
Av .
Lisens: CC BY 2.0

Tienen er en by og en kommune i Belgia, i regionen Flandern, provinsen Vlaams Brabant, om lag 15 kilometer øst for Leuven. Byen hadde 34 675 innbyggere i 2018 og har et areal på 71,7 kvadratkilometer.

Historie

Tienen var bebodd allerede i romertiden; og beliggende langs den store handelsvei til Köln var byen i middelalderen en av de viktigste brabantiske byer. Her fantes en blomstrende tekstilindustri på 1200- og 1300-tallet. Den første belgiske jernbanelinjen, mellom Brussel, Leuven og Tienen kom til byen i 1837, og Tienen ble dermed et viktig jernbanesenter. Jernbanen gjorde det mulig å transportere sukkerbeter fra hele regionen til sukkerfabrikkene i Tienen.

Næringsliv

Sukkerforedlingsindustrien er typisk for byen og spiller en viktig økonomisk rolle. Tienen er sentrum for Belgias sukkerindustri. Tienen har tradisjonelt vært en industriby, og i motsetning til de fleste andre byer i regionen er dette tilfelle fortsatt i dag.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg